Over Ons

Dankbaarheid speelt al jaren een grote rol binnen ons eigen gezin.  Wij hebben een methode ontwikkeld die we graag met iedereen willen delen. Door middel van onze dankbaarheidsschriftjes kun je samen met je kind dankbaarheid ervaren en verwoorden.

Over Ons

We schrijven al jaren dankbaarheid met onze kinderen. We deden dit voor het slapen gaan, wanneer zij al in bed lagen. Zo was het echt het laatste wat we deden voordat zij naar dromenland vertrokken.

Omdat ze toen nog niet zelf konden schrijven, deden wij het voor ze. Het was een heerlijk ritueel! We vroegen ze waar ze zich dankbaar voor voelden en hadden dan een fijn gesprek. Het ging alleen maar over de fijne dingen van die dag!

We schreven het voor ze op nadat ze zelf de hele zin hadden opgezegd. Dat zij de zin zelf wel helemaal opzeiden draagt bij aan het werkelijk voelen en het echt van hun zelf te maken.

We schreven altijd 3 dingen. Die waren heel uiteenlopend! Ze voelden zich bijvoorbeeld dankbaar omdat ze een leuke dag op school hadden gehad, of met een leuk vriendje hadden gespeeld, ook voelde ze zich dankbaar voor hun mooie lichaam of voor de aarde.

Nu onze oudste kinderen 7 en 9 zijn en zelf kunnen schrijven, schrijven we voor bedtijd dankbaarheid aan de keukentafel. Ieder heeft zijn eigen schriftje en schrijft waar hij of zij zich dankbaar voor voelt. Dit geeft nog steeds dezelfde plezierige gevolgen. 

Onze missie

Onze droom is om kinderen van jongs af aan al dankbaarheid mee te geven. Dit draagt bij aan de wereld waarin wij leven welke steeds meer liefde en licht nodig heeft.

We hebben dit met onze eigen kinderen mogen ervaren en de resultaten zijn grandioos! Een superleuk slaapritueel, liefdevollere dromen, een blij kind in de ochtend en de gewoonte om dankbaarheid te voelen zijn de fijne gevolgen van deze keuze. 

Wil jij ook samen met je kind...

Een superleuk slaapritueel beleven door samen de dag door te nemen en alles op te schrijven waar je kind zich dankbaar voor voelt?

Ervoor zorgen dat zij liefdevollere dromen hebben?

Dankbaarheid schrijven voor het slapen gaan zodat je kind zich in de ochtend blij voelt?

De fijne gewoonte creëren om dankbaarheid te ervaren?